WS2012, clients loose conection, NIC freeze?

Sometimes the server breaks the connection for a moment, for example in RDP or in working programs It looks like a temporary freez and communication is recovered. I checked the card logs, no entries. The problem occurs only with DNS in event viewer.

My ipconfig /all

Windows IP Configuration     Host Name . . . . . . . . . . . . : qklinika    Primary Dns Suffix  . . . . . . . : NAME.local    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No    DNS Suffix Search List. . . . . . : N.local                                        Business  Ethernet adapter vEthernet (Intel(R) I210 Gigabit Network Connection - Virtual Switch):     Connection-specific DNS Suffix  . :     Description . . . . . . . . . . . : Hyper-V Virtual Ethernet Adapter #2    Physical Address. . . . . . . . . : 90-1B-0E-44-11-B8    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.10(Preferred)     Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 8.8.8.8                                        8.8.4.4    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled  Ethernet adapter Ethernet:     Connection-specific DNS Suffix  . : Business    Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection I217-LM    Physical Address. . . . . . . . . : 90-1B-0E-47-02-AC    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.3(Preferred)     Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0    Lease Obtained. . . . . . . . . . : 31 maja 2019 17:27:14    Lease Expires . . . . . . . . . . : 4 czerwca 2019 05:27:14    Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.0.1    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 8.8.8.8                                        194.204.159.1    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled  Ethernet adapter Local Area Connection:     Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected    Connection-specific DNS Suffix  . :     Description . . . . . . . . . . . : TeamViewer VPN Adapter    Physical Address. . . . . . . . . : 00-FF-86-6D-34-90    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes 

I suppose the problem is with the Ethernet vEthernet adapter (Intel (R) I210 Gigabit Network Connection – Virtual Switch). DNS should point to router on 192.168.1.1?? Error from event viewer

Dynamic registration or deletion of one or more DNS records associated with DNS domain 'NAME.local.' failed.  These records are used by other computers to locate this server as a domain controller (if the specified domain is an Active Directory domain) or as an LDAP server (if the specified domain is an application partition).    The DNS server recv() function failed. The event data contains the error.